Over

Sonja Lingen , 46 jaar , 3 kinderen, gescheiden en al vijf jaar aan mezelf aan het werken.

Vier jaar geleden depressief geworden, 2 jaar depressief geweest, scheiding, en toen ik eind 2012 dacht:“Nu gaat mijn leven weer beginnen”, kreeg ik februari 2013 een hersenbloeding en november 2013 nog een operatie van een andere slechte ader, via het maken van een schedelluikje.

Voor dit alles zit een leven waarin ik ook al het een en ander heb meegemaakt, dus laten we maar zeggen dat ik enige “ervaring” met het leven heb.

Toen ik depressief was kwam ik erachter dat schrijven me hielp met het leegmaken van mijn hoofd en ik vind het nog erg leuk om te doen ook.

Waar ik mijn blog begin is maart 2014, toen ben ik op een meer overzichtelijkere manier gaan schrijven, een manier die deelbaar is met anderen. Al het andere wil ik ook ooit nog delen, maar daar moet ik eerst nog een hoop tijd in steken om het ook leesbaar voor anderen te maken. Voor die tijd schreef ik niet per onderwerp, maar hele bladzijden vol met alles wat er op dat moment in mijn hoofd zat. Niet echt overzichtelijk.

Waarom ik dit wil delen?

Ten eerste omdat er mensen zijn die zeggen dat ik iets moet doen met alles wat ik schrijf. En toen ik daar over na ging denken, vond ik eigenlijk dat ik ook best wat te delen had.

Zelf heb ik al die jaren weinig of geen informatie kunnen vinden over alles wat ik doormaakte, dus als er ook maar één  iemand is die wat heeft aan mijn verhalen, heb ik het niet voor niks gedeeld.

En misschien is het voor de mensen om me heen ook wel interessant om te lezen wat er nu echt in me om gaat en ging.

2 thoughts on “Over

 1. Oh Sonja, wat is dit toch weer herkenbaar. Het opschrijven van je gevoelens, de warrigheid in je hoofd en dit op papier te zetten. Het lucht op en het schept toch wat orde in de chaos in je hoofd.
  Het heeft mij in mijn tijd zeker geholpen en heb toen ook heel wat geschreven en heb er ook aan gedacht om het te gaan bundelen of zoiets.
  Toen de libelle vroeg of ik mijn verhaal wilde vertellen, over mijn kinderloosheid twijfelde ik eigenlijk geen moment. Eigenlijk om dezelfde reden waarom jij het ook doet.
  Het heeft mij heel erg geholpen om verhalen van andere vrouwen te lezen en toen dacht ik ook, al is het er maar eentje die er wat aan heeft, dan vertel ik mijn verhaal graag.
  Dus Sonja, respect dat je je verhaal verteld en er zo open over bent.
  En de manier waarop je schrijft leest ook lekker dus ik zou zeggen ga hier vooral mee door.

  Liefs
  Sjoukje

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s