Dierenbescherming

Gek genoeg dacht ik dat de dierenbescherming was voor het beschermen van dieren. In mijn boekje houdt dat in dat je dieren beschermd, ongeacht de reden, zelfs als mensen ‘alleen maar’ van hun dier af willen.
Misschien juist wel in deze gevallen want als ze niet meer gewild zijn wordt er waarschijnlijk minder goed voor gezorgd en hebben ze dus bescherming nodig.

Nou heb ik 2 herders waarvan ik er 1 wil/moet wegdoen. Nu 4 jaar na mijn hersenbloeding ben ik eindelijk zover om toe te geven dat eigenwijs zijn niet altijd helpt en geef ik dus maar gewoon toe dat ik niet goed genoeg meer voor 2 herders kan zorgen.

Hiervoor liep ik met gemak stoer in de rondte met aan iedere kant een herder, nu heb ik daar de kracht niet meer voor. Om de beurt uit laten gaat veel tijd in zitten en die energie heb ik niet meer. Dus het pijnlijke besluit is genomen dat ik er voor 1 een andere baas moet zoeken.

Ik dus het asiel gebeld, omdat zij ervaring hebben en mij het meest geschikt leken, met hun ervaring, om een nieuwe baas te vinden, dacht ik. Situatie uitgelegd en dan begint het.

  • Ik moet betalen om haar af te staan, begrijpelijk want ze moet eten en verzorgt worden, geen probleem mee. (100 euro)
  • Dan moet ik naar een gedragstherapeut want het is een nerveuze herder. Het feit dat ze nerveus wordt omdat ik ze niet genoeg beweging kan geven maar verder ontzettend lief is wordt genegeerd. (60-120 euro)
  • Dan moet ik nog HD röntgen foto’s laten maken, want ja, stel je voor dat ze last heeft van haar heupen. (165 euro)

Overal kan ik nog mee meegaan en ben ik bereid om te doen want dan weten hun immers wat voor hond ze hebben en wat voor baas ze moeten zoeken.

Maar dan komt het, als de gedragstherapeut een negatief rapport maakt, is ze niet welkom. Als de HD foto’s niet in orde zijn is ze niet welkom. Hoezo niet welkom? Jullie beschermen toch dieren? Nee, maar dan is ze niet te herplaatsen en ze is ook al 7, dus het wordt al moeilijk en dan kunnen wij er ook niets meer mee. Wat dacht je van het dier opnemen en beschermen omdat er nu niet goed genoeg voor haar gezorgd kan worden? Nee, maar zo werkt het niet.

Dus beschermen jullie niet het dier maar je portemonnee. Ja nou nee, zo moet u het niet zien. Nou zo zie ik het dus wel.

Ik moet haar dus nu aan een boom binden zodat ze opgevangen kan worden. ( Wat ik natuurlijk niet ga doen maar zo zou ze wel het asiel in komen) of ik moet haar via marktplaats kwijt zien te raken.

Via marktplaats heb ik nu inmiddels een geweldige baas gevonden.

Maar nog steeds vind ik het een verkeerde instelling / uitgaanspunt om vanuit het idee of een dier herplaatsbaar is, bescherming te bieden.

2 thoughts on “Dierenbescherming

  1. Dat is erg wat ik hier te lezen krijg. Dat wil je goed doen voor je dier dat je door omstandigheden weg moet doen en dan krijg je dit waar je tegen aanloopt.
    Net als bij de instanties van mensen is het bij de dieren ook zo het loopt allemaal scheef en het heeft allemaal te maken met geld.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s