Klootzakken

Verwerken van negatieve shit zullen we het maar noemen. Niet geschikt om hier te plaatsen, alhoewel sommige mensen in Keulen en België er misschien wel wat aan zouden kunnen hebben. Janken kan ik als er dan van die klootzakken zijn die zeggen dat de vrouwen/meisjes het niet erg vinden of er zelf om vragen of toch niets te vertellen hebben. Weten we ook gelijk waarom ik er nu weer zo mee bezig ben.

Verbazend hoeveel energie dat verwerken kost en als je weer een stapje verder bent en er valt weer wat van je af, is het weer verbazend hoeveel energie het me oplevert.Het is echt een last die je met je meedraagt maar pas als je het kwijt ben, of weer een stapje verder bent, merk je pas hoe groot die last was en hoeveel energie het van je vroeg.

Soms verlang ik wel eens terug naar hoe ik was. Stoer wijf, die niets hoefde te verwerken, ik kon overal tegen. Verwerken en ergens om huilen was voor ‘watjes’, die waren niet sterk genoeg.
Ik ben nu zo’n ‘watje’ en gek genoeg ben ik nu veel sterker. Je moet veel sterker zijn om je gevoelens en ware ik te durven tonen dan wanneer je je verbergt achter een masker en jezelf hebt wijsgemaakt dat je sterk bent.

Wel denk ik wel eens, ‘Houdt dit nog een keer op?’ Ik word het een beetje zat om telkens maar weer ergens mee bezig te zijn. Ik wil gewoon een normaal leven, genieten, geen gezeik.

Wanneer houdt het op? Wanneer heb je iets verwerkt?

Als je er niet meer om huilt? Als je er geen hoofdpijn meer van krijgt? Als het je dagelijks leven niet meer belemmert?
Ik weet het niet. Sommige dingen voldoen aan bovenstaande maar toch komt het af en toe weer boven drijven. Wel minder hevig en minder vaak dan eerst maar toch…
Dit is waarschijnlijk wat ze bedoelen met ‘het slijt’.

Ik onderga het maar gewoon. Ik weet dat deze manier beter voor me is. Ik heb nog maar zelden hoofdpijn en als ik weer door zo’n periode heen ben voel ik me altijd weer sterker dan daarvoor.

Ik zou alleen willen dat er wat minder van zulke klootzakken waren.

One thought on “Klootzakken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s