Genieten

De laatste tijd wordt ik vaak down en chagrijnig wakker, zonder een echte reden hiervoor te hebben. Tegelijkertijd is dat geen reden hebben waarschijnlijk de reden van het zo wakker worden.
Ik ben nu al minimaal 5 jaar bezig met het overwinnen en bereiken van dingen en nu heb ik het allemaal ‘klaar’ en is er niets meer. Ik heb even geen doel, geen reden.

Over het bovenstaande was ik aan het praten met één van mijn zoons, zegt ie: ‘Misschien moet je eens gewoon gaan genieten. In plaats van alleen maar werken,  geld verdienen en iets willen bereiken moet je misschien eens gaan genieten en leuke dingen doen. Maak dat maar je nieuwe doel’.
Na een dag hierover nagedacht te hebben, kan hij wel eens precies de spijker op zijn kop geslagen hebben.

Ik ben altijd bang voor het uitgeven van mijn geld. Altijd bang dat als er iets gebeurt ik mezelf niet kan redden. Niet met eten, kleding of andere dingen die nodig zijn maar alle extra’s , alles wat niet echt nodig is, heb ik moeite mee om geld aan uit te geven. Mijn gedachte is eigenlijk dat ik pas kan en mag genieten als ik veel geld heb. Wat is veel en wat is genoeg?

Eigenlijk best een groot compliment dat je je kinderen opvoed en voorziet van informatie, wijsheden  advies enz. en dan op een zeker moment heb je ze zo ver gebracht dat ze het terug kunnen geven.

Vandaag maar eens een museum bezoeken. Ik had namelijk onszelf wel een museumkaart cadeau gedaan met kerst. Onbewust was ik misschien toch mezelf al in de goede richting aan het sturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s