Ik heb het goed

Er werd me een extra werkplek aangeboden. Moeilijker dan mijn huidige, niet iedereen is geschikt voor deze locatie. Ik voelde me wel vereerd en weer eens een nieuwe uitdaging.
Mijn beloning……. Minder salaris. WTF!
Die werkplek echter, was toch wel zo interessant dat ik bijna nog geneigd was om het te gaan doen, terwijl mijn allereerste reactie was: ‘Niet doen!’

En dan gaat het ‘Sonja niet doen’ mechanisme aan de gang. s ’Nachts wakker worden met hoofdpijn, slecht slapen en lekker chagrijnig doen tegen H.
Ik zou dan gewoon naar mezelf moeten luisteren, mijn lichaam verteld me het niet te doen.

Vervolgens heb ik een week nodig, in deze staat, om alles te overdenken en tot de beslissing te komen dat ik het gewoon niet ga doen.

Hoofdpijn stopt en ik slaap weer. ‘Juiste beslissing’ signaal.

Gisteren op mijn nieuwe werkplek maar gewoon gezegd dat ik het inleren stop zet vanwege onenigheid met mijn werkgever over mijn salaris en dat ik gewoon op mijn oude werkplek blijf. (Iets waar ik natuurlijk ook weer hoofdpijn over had en wakker van heb gelegen voordat ik dat ging zeggen)
Ze vonden het erg jammer maar eigenlijk ook wel erg stoer dat ik voor mezelf op kwam. Ik maakte me dus weer druk om niets.

Mijn werkgever was wat minder geamuseerd ……… maar wat voelt het goed om voor mezelf op te komen. Iets wat niet eerlijk of goed voelt gewoon te weigeren.

Vandaag denk ik bij mezelf dat het al die hoofdpijn en slapeloze nachten niet waard was.

Ik heb het goed, verdien een redelijke boterham, heb een vriend die me aanbid, familie die van me houd, vrienden die me steunen, kinderen die gelukkig nog een moeder hebben en gezond zijn en ik mag gewoon nog meemaken dat vandaag de middelste alweer 20 wordt.

Het had 2 jaar geleden heel anders kunnen aflopen, wees eens blij met wat je hebt, ga lekker schilderen en geniet !!!!!!!!

Volgende keer maar gewoon zeggen: ‘Doe maar niet, ik heb het goed.’

One thought on “Ik heb het goed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s