Tijdelijk

Gisteren sprak ik met iemand over het feit dat alles maar tijdelijk is. Ook liefdesrelaties zijn tijdelijk, daar waren we het over eens. Allebei ooit getrouwd met het idee dat het voor eens en voor altijd zou zijn, toen misschien een naïeve ouderwetse gedachte maar toch jammer dat het niet waar bleek te zijn.

Vandaag sprak ik met iemand anders over dit zelfde onderwerp en daar kwam een heel andere gedachte vandaan.
De gedachte dat alles tijdelijk is, is misschien wel angst of een gebrek aan vertrouwen. Omdat de scheiding zoveel pijn heeft gebracht, heb je nu angst om weer pijn gedaan te worden en heb je geen vertrouwen meer in de gedachte dat het voor altijd kan zijn. Jezelf beschermen is immers makkelijker dan weer zoveel pijn te hebben.

Beiden interessante gedachten.

We maken allemaal onze levensreis. De ene gaat links de ander rechts, je maakt keuzes, ieder leeft zijn eigen leven. In dat leven is heel veel maar tijdelijk, gewoon omdat het op dat moment niet meer in ons leven past laten we het, zonder al te veel moeite, gaan.
Van liefdesrelaties echter verwachten we dat ze voor altijd zijn. ‘Waarom eigenlijk?’, vroeg ik mezelf af. Je wilt eigenlijk dat de ander met je mee reist , met je mee groeit.

Ik denk dat we allemaal onze basis nodig hebben, onze ‘honk’. Je investeert veel om dat ‘honk’ te creëren, je stelt jezelf open voor de ander. Juist door deze enorme inzet van jezelf /elkaar wil je niet dat dit verdwijnt.

Wat ik me nu afvraag is, waar gaat het fout?
Passen we niet meer in elkaars reisje waardoor we niet meer willen investeren in elkaar?
Of stoppen we met investeren in elkaar waardoor we niet meer in elkaars reisje passen?

Laten we hoe dan ook maar proberen om er een mooi reisje van te maken. We zijn hier namelijk maar tijdelijk.

6 thoughts on “Tijdelijk

 1. Soms groei je uit elkaar door bepaalde omstandigheden of door interesses in bepaalde dingen. Waar de ander niet in mee kan gaan of groeien. Dan is het een keuze maken. Je eigen weg in slagen of beide samen gaan en dingen los te laten.
  Ja een relatie en liefde is soms moeilijk, gewoon omdat beide verschillend zijn. En dan nog mag je jaren samen zijn kan er altijd een tijd komen van loslaten.

  Sonja je laatste zin is heel je schrijven.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Er zijn mensen die vinden dat liefde eeuwig kan duren en zelfs doorgaat na dit eindige leven.

  Ik denk dat het in deze maatschappij vaak niet lukt omdat alles zo snel moet gaan en omdat alles spannend moet zijn en blijven. Als je in een relatie ook die snelheid gaat hanteren dan heb je binnen een paar jaar al alles samen gedaan. Dan ken je elkaar al door en door voor je er erg in hebt. En dan is de spanning weg, dan zit je naast elkaar op de bank en heb je niets meer te ontdekken. En dus moet er iets nieuws en spannends komen, een andere relatie.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik had al drie keer een reactie geschreven maar weer weggeveegd.
  Ook meer vragen dan antwoorden.
  X
  Ik zag dat je laatst weer even kwam kijken bij me.
  Hoe gaat het? Volgens mij zit je niet veel meer op WP he.
  Xxx

  Like

  • Hoi,
   Het gaat erg goed met me :)
   Ik werk erg veel en schilder erg veel, dus tijd om echt alles te lezen is er niet veel en het schrijven staat op een laag pitje. Andere dingen te doen. Ik noem het wel eens een leven hebben :) Niet dat ik daarmee wil zeggen dat als je hier veel zit geen leven hebt maar voor mij was dit hoofdzaak en nu bijzaak.
   Ik wil wel proberen weer wat meer te schrijven, misschien een combi van schrijven en schilderen. Ik weet het nog niet.
   Eigenlijk is het dus een goed teken dat ik niet zoveel meer op WP ben :D
   XXX

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s