Relativeren

En dan heb je ineens een broer met longkanker en een zoon in Koeweit tussen al die idioten die besluiten elkaar aan te vallen. Het kan raar lopen.
Leuker kunnen we het niet maken ………. en ook niet makkelijker.

Dit was vandaag mijn status op facebook.

In eerste instantie dacht ik bij mezelf, ‘houdt het nou nooit eens op’, meer gericht op mezelf naar aanleiding van wat ik allemaal al heb meegemaakt de laatste tijd, op een bepaalde manier heb ik dan medelijden met mezelf.
Direct daarna denk ik bij mezelf, ‘dit gaat helemaal niet om mij’.
Iedereen wenst me sterkte, wat natuurlijk hartstikke lief is maar het gaat niet om mij.
Mijn broer heeft vooral de sterkte nodig en een goeie chirurg en mijn zoon vooral een baas of ambassade die die mannen op tijd terug naar Nederland stuurt.

Iemand antwoordde, ‘dit leert je wel te relativeren’ en dat is wat ik constant doe.
Als je de betekenis hiervan op zoek staat er, ‘een onderwerp afzwakken/afvlakken’ al dan niet door het in perspectief te zetten met ergere dingen. Ik weet niet of ik het helemaal eens ben met deze betekenis.
Ik noem het altijd ‘een reden voor iets vinden’. Op deze manier zwak ik het onderwerp niet af maar is het voor mij wel makkelijker te verhapstukken. Ik zet dingen ook niet in perspectief met ergere dingen want anders zou ik nooit meer kunnen klagen. Er is namelijk altijd wel iets ergers te bedenken.
En toch zwak je, met deze reden, alles af tot een bepaald niveau dat verdraagzaam is.

Mijn broertje loopt al een tijdje met COPD en kon niet stoppen met roken. Longkanker had van mij natuurlijk niet gehoeven maar er moest iets gebeuren om hem te laten stoppen. Voor zover nu bekend is het goed te opereren en hopen we dat het niet uitgezaaid is. Ik heb goede hoop.

Bij mijn zoon heb ik vertrouwen in Van Oord en eventueel een ambassade die weten wat ze moeten doen en wanneer. Wel ben ik stiekem blij dat de Amerikanen op het eiland Failaka zitten, dit is een eiland voor de kust van Koeweit en er zit een grote Amerikaanse vloot in Bahrein, wat op ongeveer 400 km ligt van waar mijn zoon zit. Voelt voor mij als moeder toch wat veiliger.

Zoals ik al zei, ‘dit gaat totaal niet om mij’, ik relativeer alleen maar zodat ik er mee om kan gaan en er kan zijn voor degene waar het wel om gaat.

2 thoughts on “Relativeren

  1. Jeetje… Nee, het gaat niet om jou, maar het gaat wel om twee mensen die je heel dierbaar zijn. Dat gaat je niet in de kouwe kleren zitten. En wat de reden of betekenis van het relativeren ook is, als het voor jou daardoor draaglijker wordt, zeg ik: doen. Gewoon doen. Sterkte, meis. X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s