Happy Valentine

roos
Voor iedereen die vaker mijn columns leest zal het bekend zijn dat ik totaal geen waarde hechtte aan Valentijnsdag. Een uit Amerika overgewaaid commercieel dagje waarop de bloemen en chocolade dubbel zo duur verkocht worden.
Een hersenbloeding op Valentijnsdag, twee jaar geleden, gaf de betekenis LEVEN aan deze dag.

Iemand zei vandaag, ‘dan zal dit wel een rot dag voor je zijn’. Integendeel.
Natuurlijk sta je stil bij wat er gebeurt is. Ik reed vandaag door dezelfde tunnel als waar toen de pijn begon, denk je toch ‘hmm,een paar uur later , toen begon het’. Mijn vriend stuurde een berichtje met daarin ‘no crazy tunnel stories today’, maar ik voel me er niet rot over.
De ochtend voor de bloeding was ik het boek ’50 tinten grijs’ aan het lezen. Nu draait de film in de bioscoop. Gelukkig kan ik de grap maken dat ik de film maar oversla, als het boek al een bloeding veroorzaakt, wil ik niet weten wat de film met me doet.
Ik leef.

Toch werd ik wakker vanochtend met de gedachte dat als ik mensen iets mee wil geven op Valentijnsdag, wat zou dat dan zijn?
En het antwoord is: ‘Zorg dat je gelukkig wordt’.

Afgelopen week zei mijn oudste zoon tegen me dat hij nooit zal vergeten wat ik ooit tegen hem zei toen hij klein was. ‘Je bent op de wereld om jezelf gelukkig te maken’.
Ik herinner me wel dat ik dit vaak genoeg tegen anderen zei als ze voor een moeilijke keuze in hun leven stonden maar ik was me er niet van bewust dat dit zo in zijn herinnering stond.

In eerste instantie lijkt dit een zeer egoïstische boodschap om aan een kind mee te geven. Het tegendeel is waar.
Alles begint bij jezelf. Als je zelf gelukkig bent profiteren anderen daarvan. Iedereen wordt dus gelukkiger om je heen. Je begint een positieve beweging om je heen. Wat je uitstraalt trek je aan.
En ja, daar horen soms beslissingen bij waar anderen niet blij van worden. So what? Uiteindelijk moet je altijd voor jezelf opkomen, voor jezelf kiezen. Kan je er maar beter direct mee beginnen.

Zorg dat je gelukkig wordt !

Happy Valentine !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s