De balans tussen lichaam en geest

Het lijkt wel of iedereen het erover heeft. Volgens mij omdat de wereld waarin we leven te hectisch is, te druk. Mijn therapeuten hadden het er ook altijd over.
Maar toch, het is iets wat ik best zou willen bereiken.Ik heb hier ook het een en ander over gelezen maar zo makkelijk is het nog niet om dat te bereiken.

Ik geloof dat voor mij het begin ligt in het vinden van balans in lichamelijke en geestelijke inspanning.
Iets waar ik op het moment flinke problemen mee heb. Sinds ik werk ben ik in mijn hoofd zo moe dat ik er geen lichamelijke inspanning bij kan hebben. Wat weer resulteert in slecht slapen en juist, dan begint er zo’n cirkeltje.

S ’nachts word ik standaard na een uur of 4 slapen wakker. Mijn lichaam denkt dan, ‘Ik ben uitgerust, laten we wat gaan doen’, erg onrustig gevoel in mijn lijf heb ik dan. Vervolgens lig ik zo’n 2 uur wakker en ga natuurlijk liggen denken, waardoor mijn hoofd weer meer moe wordt en ik uiteindelijk weer in slaap val.
Als ik dan na een paar uur weer wakker word voel ik me alsof ik gebroken ben na dat onrustige slapen.

De laatste paar nachten slaap ik alleen die 3 of 4 uur maar omdat ik er vroeg uit moet voor mijn werk en behalve moe in mijn hoofd voel ik me redelijk goed.

Het is erg moeilijk om uit dit verkeerde cirkeltje te komen.
En als ik me dan eens een dag echt goed voel ‘verpest’ ik het weer voor mezelf door bijvoorbeeld een avondje naar de kroeg te gaan en dan ben ik weer minstens een week achterop.

Toch maar proberen om wat meer te doen. Misschien een stukje lopen of wat meer in mijn huishouden doen, maar het valt niet mee als je steeds zo moe in je hoofd bent.

Wel geloof ik, nu ik alweer anderhalve maand aan het werk ben, dat ik er weer aan ga wennen. Dus misschien heeft het gewoon wat tijd nodig.

Het vervelende is dat als je moe wordt, word je chagrijnig en gevoeliger voor negatieve gedachten. Hierdoor raak je eigenlijk nog verder uit balans.

5 thoughts on “De balans tussen lichaam en geest

   • Sonja en gewoon thuis. Als je van je werk komt.
    Mediteren kan je perfect thuis en alleen doen.
    Het is juist er toe aanzetten om het te doen.

    Op mijn blog kan je het nodige vinden bij mediteren om te beginnen. En mocht je het gaan doen en je wilt hulp laat maar iets weten dan.

    Geliked door 1 persoon

 1. Het punt van beweging is net dat je je gedachten verzet en even een leeg hoofd krijgt. Ik kan nog zo mentaal moe zijn van een dag werken, maar die paar lengtes zwemmen of dat uurtje Tai Chi is voor mij echt wel de moeite omdat mijn hoofd rust krijgt. Met onregelmatige werktijden kan je dan wel geen lessen volgen, maar je kan wel wat op jezelf doen misschien? Er zijn yogafilmpjes, zwemuren, start to run enzovoorts enzoverder te vinden. Even wat uitproberen en misschien vind je wel wat? Of je gaat een stuk wandelen, dat helpt mij ook heel erg :)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s