Het zal de leeftijd wel zijn

Tegenwoordig kom ik op mijn werk tot rust. Stilte. Thuis is het altijd druk.
Toen ik nog niet terug aan het werk was kon ik hier eigenlijk best goed tegen maar nu is het teveel.
Teveel herrie, teveel rommel, nooit rust.

Mijn moeder wordt er zelfs een beetje kriegelig van als ze op visite komt. ‘Oh wat is het hier vol’, zegt ze dan heel aardig maar ik begrijp wat ze bedoelt en hoe het voelt. Ik heb hetzelfde probleem en woon erin.

Ik functioneer het beste als alles om me heen netjes, schoon en geordend is. Pas dan kan ik rust vinden om wat anders te doen. Ditzelfde heeft mijn moeder ook.
Maar dat netjes, schoon en geordend is er niet meer. Ik heb hier wel mee leren omgaan en leren accepteren toen ik aan het revalideren was, ik had geen keus, ik kon het niet meer zoals ik gewend was. Ik kan nu wel andere dingen doen midden in de rommel maar die rust die ik nodig heb kan ik thuis niet vinden.

Nu snap ik pas waarom veel kinderen die aan de wal opgroeien vaak op hun kamer zitten. Ouders sturen ze regelmatig naar hun kamer omdat ze rust nodig hebben. Gelijk hebben ze.
Ik heb dit nooit gedaan. Ze waren alleen maar aan boord in de weekenden en vakanties dus wilde ik ze zoveel mogelijk om me heen hebben, ik miste al zoveel van ze. Alles wat ze doen, doen ze in de kamer en in mijn omgeving. Dit zijn ze zo gewoon en ik vind dit gezellig en geweldig.

Maar ik kan toch merken dat ik meer rust nodig heb. Ik denk dat het te maken heeft met wat er allemaal gebeurt is. De operatie is deze maand een jaar geleden, ik heb dus nog een jaar herstel te gaan. De kans dat het nog wat verbetert is dus wel aanwezig en zo niet dan is er goed mee te leven.

En anders geven we gewoon mijn leeftijd de schuld.

One thought on “Het zal de leeftijd wel zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s