Lotgenoten NAH

NAH betekent Niet Aangeboren Hersenletsel. (voor degene die dit niet wisten)

Een tijdje geleden had ik een bijeenkomst van lotgenoten. Dit voelde erg goed. Ik heb me ook aangesloten bij een lotgenoten pagina op Facebook.
Omdat ik er ‘niets’ aan over heb gehouden voelt het alsof ik geen lotgenoot meer ben. Ik voelde me hier bijna schuldig over. Maar ik voel me thuis onder lotgenoten.

‘Niets’ staat tussen aanhalingstekens omdat je er eigenlijk altijd wat aan over houdt. Al is het alleen al de ervaring dat het leven plotseling voorbij kan zijn of plotseling kan veranderen. Alleen deze ervaring veranderd je al en hou je er dus al aan over. Ik ben veel gevoeliger voor suiker en vet. Ik ben veel emotioneler. En zo zijn er nog meer van die kleine dingen die eigenlijk als ‘niets’ worden aangeduid. Maar ik heb geen schade, geen hersenletsel.

Ik voel me thuis onder lotgenoten omdat zij de enigen zijn die echt weten wat ik toen meemaakte. Een hoop dingen waar lotgenoten voor de rest van hun leven mee moeten leven, had ik tijdelijk (ruim 7 maanden) vanwege de operatie waardoor mijn hersenen ‘beurs’ waren van het opzij duwen.

Ze laten mij weten en voelen dat ik toen niet gek was of me aanstelde.
Voor lange tijd voelde het alsof ik moest bewijzen dat ik ziek was. Niemand zag wat aan de buitenkant.
Elk verhaal is uniek en toch zijn er zoveel overeenkomsten. Dit contact en het lezen van andermans verhalen vind ik fijn. Misschien kan ik iemand helpen met mijn ervaringen.
Deze herkenning en erkenning is zo belangrijk.

Het vertrouwen terug vinden in mezelf is waar lotgenoten onderdeel van zijn en daar ben ik ze erg dankbaar voor.

3 thoughts on “Lotgenoten NAH

  1. En Sonja het belangrijkste het kunnen delen met jouw lotgenoten. Want ik denk dat je het nodige mag en kan delen dat toch belangrijk is. En ook voor deze die er meer over willen weten denk ik dat het ook goed is om bij zulke groep te zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s