Voetreflextherapie

Bij mij was het een voetmassage met aandacht voor het activeren van de stofwisseling.
Ik hou nog steeds regelmatig vocht vast en m’n stoelgang is sinds de hersenbloeding ook niet meer normaal geweest. Dit vertelde ik tegen mijn “goeroe”, en die ging er wat aan doen.

Mijn “goeroe” is gewoon mijn fysiotherapeut. Maar een zeer fijne man die masseert , kraakt, praat , klassieke muziek draait, maar vooral gelooft in de balans tussen lichaam en geest. Iets waar ik ook naar op zoek ben.

Mijn rug is mijn zwakke plek. Voor de hersenbloeding had ik altijd hoofdpijn. Stress en het niet gelukkig of tevreden zijn met mijn leven veroorzaakte veel van deze hoofdpijn. Ik geloof dat mijn lichaam dat heeft verplaatst naar mijn rug. Gewoon omdat ik simpelweg te bang ben om weer hoofdpijn te krijgen.
Ik ga dus regelmatig naar mijn “goeroe” en als ik daar vandaan kom ben ik vaak weer bijna als herboren. Helemaal perfect zal het nooit worden want ik heb ook nog wat bindweefsel om mijn SI gewricht. Alhoewel bindweefsel ook weer reageert op het nog niet helemaal hersteld zijn van de hersenbloeding en operatie. Dus wie weet, ooit…………

Maar terug naar de voetreflextherapie.
Er zijn geloof ik therapeuten die aan je voeten voelen waar het probleem zit en zich daar op richten. Bij mij was het richten op mijn problemen en door middel van massage, organen activeren.
Hoe dan ook, het gaat om het activeren van de organen via de meridianen oftewel energiebanen.
voetenkaart-chinees

Of het werkt? Weet ik niet. Wel moet ik ontzettend veel plassen sinds ik daar geweest ben. Vooral de dag dat ik terugkwam, er kwam geen eind aan. En ik heb meer gassen in het lichaam, die er ook uit komen. Minder voor mijn omgeving, maar voor mij lucht het wel op.

Maar sinds ik van alles heb meegemaakt weet ik dat het lichaam tot veel in staat is. En ik geloof hier wel in. Dus misschien is het geloven in deze therapie al genoeg om mijn organen te activeren.

Hoe dan ook, baat het niet dan schaad het niet. Het was zo ontspannend dat ik bijna in slaap viel tijdens de behandeling. Genoten heb ik dus in ieder geval.

6 thoughts on “Voetreflextherapie

 1. Ik kan er absoluut niet tegen als iemand aan mijn voeten zit, maar mijn zus heeft ook heel veel baat gehad bij voetreflextherapie. Dat met plassen en gassen heb ik zelf altijd na een lichaamsmassage. Afvalstoffen die eruit moeten. Is alleen maar goed voor je!

  Like

 2. Bij mij is het afvoeren van die afvalstoffen zeer belangrijk. Van de hersenbloeding zijn er nog steeds afvalstoffen die eruit moeten en van de operatie is het eigenlijk hetzelfde. Ik denk ook dat dat de reden is van het niet goed functioneren van mijn stofwisseling.
  Maar ik geloof hier wel in en het voelt goed.

  Like

 3. Dit wil ik jullie meegeven. Zowel met massage als met voetreflex is het belangrijk om na de behandeling goed te drinken. Dan haal je heel wat resultaat, en zuiver je innerlijk lichaam.

  Marion ik heb mensen gehad die ook zeiden als ze aan mijn voeten komen dat kan ik helemaal niet verdragen. Maar toch konden ze een uur genieten als ik er dan mee bezig was.
  Het is juist de persoon even niet laten denken dat er aan de voeten gekomen wordt.

  Like

  • Ja dat drinken heb ik ook gedaan. Meteen na de massage kreeg ik al water en thuis ook veel gedronken. Ik drink trouwens elke dag veel water.
   Dank je voor je input.
   xxx

   Like

   • Dat klopt iemand die het masseren tot een diepe intentie doet zal na die massage je ook water of lauwe thee laten drinken zonder suiker. En ook aangeven om thuis dit nog even verder te zetten. Zelf bel ik de dag nadien ook de mensen altijd op om te horen hoe ze het nog voelen in hun lichaam.
    Dat is nooit slecht voldoende water drinken.
    Graag gedaan
    xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s