De achtbaan

“Ik heb een achtbaan in mijn hoofd”, zei ik steeds toen ik depressief was.

Ik ging op en neer met mijn emoties, van blij naar down en alles er tussen in, en soms in een paar minuten tijd. Eerst hing ik langer in het dal dan op de happy top, later veranderde dat in langer op de happy top en korter in het dal, totdat ik nog maar zelden in het dal zat.

Was altijd een vreemd gevoel, ik voelde mezelf gaan.

Nu ben ik niet meer depressief, maar heb nog steeds die achtbaan.
Alleen nu met denken.

Dagen kan ik achter elkaar doorgaan, denken, schrijven, denken, schrijven………… en dat geeft me een enorme kick. Op die dagen loopt alles op volle toeren en weet ik dat ik op mezelf kan vertrouwen. Ik weet dat ik mijn hoofd kan vertrouwen in die dagen. Ik ben alert, gevat, kan vrij direct antwoorden, dwaal niet af, vergeet niets, enz.

Dan komt het dal, niet een down dal, maar meer een suf dal. Op die dagen ben ik moe in mijn hoofd, het voelt alsof ik niet wakker word. Soms word ik een hele dag niet echt wakker in mijn hoofd, soms alleen de ochtend. Op deze dagen vertrouw ik mijn hoofd totaal niet. Ik krijg alles mee, maar vertraagd, ben niet snel genoeg met mijn antwoorden. En ik zit zo in mijn eigen wereld.

Meestal duurt zo’n dal 3 dagen, waarom 3 , ik weet het niet. Als ik ergens goed over na moet denken duurt het meestal ook 3 dagen voordat ik er echt over uitgedacht ben, voordat ik een antwoord heb.

Als ik er zo over nadenk is heel mijn leven een soort van achtbaan geloof ik. In grote lijnen heeft het pieken en dalen, net als iedereen. Maar ik denk dat ik ook leef als een achtbaan. Mijn doen is ook een achtbaan. Ik doe even alles wat er moet gebeuren en dan niks…………

Even en paar dagen leuk en gezellig, dan dagen niks………

Misschien ben ik hier wel mee opgegroeid. Op een schip moet je ook altijd even “pieken” als je aan de wal kan, even dit , even dat, dan weer terug naar je eiland.

Als je aan het varen was, dus aan het werk, rustte je weer uit.

Altijd moeilijk en dubbel zulke dingen………

Ik moet nu plannen, dingen verdelen over de dag, meer geleidelijk leven, zodat ik rust krijg, rustig wordt.

Maar………. Als ik alles heb gedaan wat er gedaan moet worden in een korte tijd en ik ben dan klaar, dan geeft dat ook rust, word ik ook rustig van.

En die top van die achtbaan in mijn hoofd, geeft me echt een kick. Ik weet niet of ik het zo prettig zou vinden als ik die niet meer had.

Dag achtbaan, hallo saai en sleur. Zo voelt het.

Eerst dacht ik dat ik een interessantere baan moest zien te vinden, meer uitdaging. Maar dat betekent ook dat je je werk mee naar huis gaat nemen, dat ik er thuis over na ga denken. En voor je het weet is je werk, je leven.

Een maand of 8 heb ik dat gehad. Thuis zat ik me nog af te vragen of ik het wel goed had gedaan op mijn werk. Telefoon op zak van je werk, want er kon wat gebeuren.

Na alles wat er met me gebeurt is, weet ik in ieder geval dat ik dat niet wil. Ik ga niet leven voor mijn werk.

Nu trek ik de deur achter me dicht en ben eruit, en dat vind ik heerlijk. Ook al wil mijn hoofd even een dagje niet, dan kan ik nog gewoon mijn werk doen. (Als ik tenminste weer eens aan het werk kan…… , binnenkort hoop ik)

Ik vind ook dat mijn werk alleen maar een middel is om de zekerheid te hebben dat ik alles kan betalen. Verder zou ik willen genieten, maar van wat wil ik genieten?

Wat ik zou willen?

Een kunstenaars/artiesten leven…… ha ha ha. Met een andere lekkere artiest.

Het zou toch lachen zijn dat ik mijn geld kon verdienen met schilderen en schrijven.

Maar een gewoon onbezorgd, genietend leven………..
Gewoon laten gaan, als een ritje in de achtbaan.

Zou toch leuk zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s